Vilt

Viltkjøtt er magert og har et lavt fettinnhold. Velger du grønnsaker som tilbehør har du et godt utgangspunkt for en sunn og veldig god middag.

Vi har flere typer vilt i butikken, men blant de største råvarene er elg og reinsdyr. Elgkjøtt er magert og kan tilberedes på utallige måter. Elg er ganske likt oksekjøtt når det gjelder tilberedning og kan tilberedes som elgstek, kjøttdeig, elgkarbonader, elgbiff, elgskav og det smaker utrolig godt i ulike gryter. Kjøttet passer også godt til speking. Reinsdyrkjøtt ses på av mange som det meste eksklusive og eksotiske kjøttet Norge kan by på. Kjøttet er en ren og naturlig luksus fra norske fjellvidder. Reinsdyrkjøtt har et langt høyere innhold av vitaminer og mineraler enn svin og storfe og er sunnere. Vitaminene og mineralene kommer fra dyrenes store beiteområder. som består av lav, lyng, urter og bær som er proppfulle av antioksidanter. Reinsdyret kan deles opp i ulike råvarer, og de mest kjente er reinsdyrskav (finnbiff eller reinsdyrhakk), stek, filet (indre og ytre), biff, grytekjøtt, lår og koteletter.

Råvareinformasjon fra www.matprat.no

Råvarer vilt